Wist je dat...

Perspulp een restproduct is van suikerbieten

Perspulp, wat is dat nu juist? Rond oktober vervoeren de landbouwers volop suikerbieten naar de suikerfabriek. Onze eigen bieten waren er vroeg bij, zij zijn al eind september naar de fabriek gegaan. Deze bieten worden daar in dunne reepjes gesneden. Deze reepjes worden ondergedompeld in warm water waardoor de suiker van de biet vrijkomt, zo blijft er perspulp over. Dit overblijfsel is een voedzaam veevoer, het bevat namelijk veel energie dat geleidelijk vrijkomt. Dat laatste is dan ook een groot voordeel! Doordat de energievrijstelling mooi verdeeld is worden de eiwitten uit bijvoorbeeld gras, optimaal.

Wat hebben we nu geleerd? Perspulp heeft voor ons dus twee voordelen. Allereerst wordt het transport sterk beperkt omdat we samenwerken met de dichtstbijzijnde suikerfabriek, namelijk de gekende in Tienen. Ten tweede voegt de perspulp meerwaarde toe aan het basisrantsoen van onze runderen zodat ze goed kunnen groeien.

Kleine nuancering; het klinkt allemaal lekker zoet, maar bij mij valt het niet in de smaak! 😉 Meer perspulp voor de dieren, die dit wel als suiker op de pannenkoek ervaren!

Bel even of stuur een bericht en wij proberen alle vragen binnen 24 uur op werkdagen te beantwoorden.