Wist je dat...

Rundsvlees niet enkel lekker maar ook heel gezond is

Hmmm, zo'n lekker stukje rundsvlees op je bord, dat is echt genieten! Het is niet enkel lekker maar ook heel gezond. Vlees is namelijk een belangrijke bron van vitamine B, eiwitten en mineralen. Voor de wetenschappers onder ons is dit waarschijnlijk klare koek... Maar wat betekent dit nu juist? Wel, eiwitten zorgen onder andere voor een goede opbouw en het onderhoud van onder meer de spieren. Nog mooi meegenomen is dat eiwitten uit vlees zeer goed verteerbaar zijn. En dan die vitamine B, is die ook oké?

Ja hoor, zo zorgt vitamine B12 voor de vorming van rode bloedcellen en een normale werking van het zenuwstelsel en immuunsysteem. IJzer en zink, dat zijn tot slot de belangrijkste mineralen die je kan halen uit vlees. Ze zorgen ervoor dat je fit en gezond blijft. Dusssss, wie hebben we kunnen overtuigen om vlees een mooi plaatsje te geven in jullie voedingspatroon? We verplichten jullie niet om elke dag vlees te eten hé, rustig maar carnivoren 😉 Maar alles met mate, dat blijft baten! (dixit Ines Theunis)

Als we toch met de voordelen aan het smijten zijn, doen we er graag nog eentje bovenop! Belgisch Witblauw rundsvlees staat bekend als magerder rundsvlees. No worries over een hoge cholesterol dus. In ons vlees zit voldoende vet voor smaak, maar niet te veel zodat het nog supergezond is! Again, alles met mate 🙂

En daarom is het nieuwe concept 'Zaterdag Steakdag' ingevoerd! Yes, elk weekend verse steak op je bord! Mmm 😋 Hoe gaat het juist in zijn werk?

Via de knop 'Bestellen' kan je 'zaterdag steakdag' aanduiden. Hier krijg je dan een aangepaste menu met keuze uit filet pur, biefstuk, entrecote, côte à l'os, zesrib, dry aged côte à l'os en rosbief. Elke zaterdag tussen 14-17 uur kan je vervolgens jouw bestelling komen afhalen op de boerderij.

Geniet van dat heerlijk stukje vlees!

Enkele lekkere gerechtjes met ons puur rundsvlees vind je op lekkervanbijons.be. Want wie krijgt nu niet spontaan honger bij het horen van steak Madeira met gebakken aardappelen en waterkers, entrecote met BBQ-saus, zoete aardappel en paprika. Wij alvast wel!

PS. Je kan tot 2 dagen op voorhand bestellen.

Bel even of stuur een bericht en wij proberen alle vragen binnen 24 uur op werkdagen te beantwoorden.